Uusi asiakaslehti ilmestyy

Paluu arkirutiineihin

Tervehdys Kellokosken Apteekista. Kesän alussa saimme iloisia uutisia apteekkialaa koskien. Suomalaisen Työn Liitto myönsi Avainlippu-tunnuksen Suomessa tuotetuille ja työllistäville yrittäjäpohjaisille apteekeille. Mekin saimme tunnuksen, sillä meillä on 100% kotimainen omistajuus, palvelumme tuotetaan Suomessa ja suosimme kotimaista aina kun se on mahdollista. Olemme todella ylpeitä ja iloisia Avainlippu tunnuksestamme.

Loppukesä ja alkusyksy merkitsevät suurelle osalle meistä paluuta tuttuihin arkisiin rutiineihin. Useimmilla työt tai opiskelut rytmittävät arkipäiviä. Lapsiperheet totuttelevat lomien jälkeen taas päiväkodin ja koulun rytmittämään elämään.

Syksy saattaa myös tuoda tullessaan muutamat tutut pikkuvaivat. Lapsiperheissä pientä päänvaivaa aiheuttavat täit. Esimerkiksi alakouluissa leviävät päätäit ovat kiusallinen ongelma, johon kuitenkin voi ja kannattaa varautua etukäteen. Meiltä apteekista saat hyvät neuvot.

Alkusyksyn koleus koettelee helposti elimistön puolustusjärjestelmää, joten C-vitamiinin ja sinkin käyttö heti flunssaoireiden iskiessä on tärkeää.

Tutkimusten mukaan D-vitamiini vahvistaa vastustuskykyä. Jos D-vitamiini on päässyt lääkekaapistasi loppumaan, tutustu apteekkimme kuukauden tarjoustuotteina oleviin valmisteisiin ja käytä tarjoukset hyväksesi. Apteekkimme henkilökunta auttaa sinua löytämään oikeat tuotteet niin aikuisten kuin lasten tarpeisiin.

Syyskuussa vietetään jokavuotista muistiviikkoa ja Maailman Alzheimer-päivää.

Muistisairaan on tärkeä saada ravinnosta tarpeeksi energiaa, mutta myös ravinnon laadulla on merkitystä. Varhaisvaiheen muistisairautta voidaan hidastaa aktiivisella elämällä ja terveellisillä, suositusten mukaisilla elintavoilla sekä monipuolisella ruokavaliolla.

Varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon liittyviä valmisteita ja ammattimaista ohjeistusta niiden käyttöön saat apteekistamme.

Oletko tullut ajatelleeksi, että myös lemmikit saattavat kärsiä muistisairaudesta? Lue tästä lehdestä juttu, jossa eläinlääkäri Olli Saalasti Eläinsairaala Aistista kertoo aiheesta lisää. Mukavia lukuhetkiä lehtemme parissa!

Elokuisin terveisin,

Apteekkari Jaana Haapalainen
Kellokosken Apteekki